Reteta de preparare a papanasilor cu prune

de mihaelar63 in Dulciuri, 27 Noi 2015 | 6252 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor
   Cam de multisor nu am mancat ceva dulce. Printre alte cumparaturi in ziua cu poftele am ajuns acasa cu branza de vaci proaspata si de la piata cu prune. Mi-am zis ,,Daca sunt gomboti cu prune, de ce n-ar fi si papanasi cu prune ? "
  Am consultat dex-ul  sa nu gresesc si nu am mai scris papanasi cu branza , toti au branza , este o denumire specifica .M-a amuzat  denumirea   data in  zona Munteniei si Moldovei :,, Chiftea de brînză cu oŭă. Chercurĭ, motoceĭ.'':D

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza vaci
  • 5 linguri gris de grau
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • prune
  • scortisoara
  • dulceata preferata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu prune:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .

Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.

Spalati prunele si le scoateti samburii .

Presarati prunele cu un praf de scortisoara.

Amestecati branza, sarea, grisul si ouale.

Ar fi bine compozitia sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, dar noi nu am mai asteptat.

In palma am format mici galuste din compozitia cu branza in care am incorporat in mijloc cate o pruna.

In momentul in care puneti papanasii la fiert reduceti intensitatea fierberii [daca clocoteste puternic s-ar putea imprastia].

Initial papanasii se vor duce la fund. Cand acestea se ridica la suprafata este semnalul ca sunt fierti .

Atati papanasi puneti la fiert o data cat ar incape foarte lejer pe diametrul oalei. Repetati operatiunea  daca mai aveti material.

Pescuiti ,,motoceii '' cu o paleta cu gauri si-i tavaliti prin pesmet auriu.

Noua ne place la papanasi si la gomboti sa servim  dulceata data prin pesmet. De data aceasta am deschis un borcan cu dulceata de caise cu zmeura.

Pofta buna sa aveti !!!

TIPS-URI

1

Eu am urmarit un aport redus de zahar. Daca doriti puteti pune suplimentar zahar atat pe prune cat si in pesmet .

2

Am dorit ingrediente distincte, naturale, fara sa incarc preparatul cu alte arome. Aroma a venit de la scortisoara si de la dulceata de caise cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

reisnaor_2006 1

28.11.2015, 20:51

super idee

Catalina L 1

02.12.2015, 14:42

o nebunie

Gicuta 1

03.12.2015, 09:49

Interesant!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune